Tagarchief: Kindcentrum De Regenboog

De nieuwe trend: witte dakbedekking 

IMG_0954 kopiëren
Lees het gehele artikel

Hoewel de dak-uitdaging bij De Regenboog in De Bilt een redelijke ‘standaard’ uitvraag was, zo gaan de mannen van dakaannemer Oranjedak (inmiddels al vijf vestigingen door heel Nederland) altijd voor het beste resultaat. “Natuurlijk volgen we het bestek dat ons wordt aangeboden. Maar we zijn tegelijkertijd altijd zeer kritisch op de bestekken waar we mee aan de slag moeten”,  zegt Danny Blankenstein, commercieel bedrijfsleider op de Oranjedak vestiging in Amsterdam.

“Je kunt immers nooit iets aan het toeval overlaten. We hebben jarenlang ervaring opgebouwd bij allerlei projecten in Nederland en natuurlijk leren en ervaren wij bij al die werkzaamheden. Dat neem je altijd weer mee naar een nieuwe uitdaging. Dus, vragen stellen we altijd. We onderzoeken elke keer weer of er toch zaken zijn die beter of optimaler kunnen.”

“Bij De Regenboog in De Bilt hebben wij een witte bitumineuze dakbedekking (lees: een dakbedekking met witte leislagkorrel) gelegd. Naast de nodige vertraging van de opwarming binnen, leveren de PV panelen hierdoor meer vermogen. Verder is er een dampremmer, EPS isolatie en permanente valbeveiliging geplaatst.

Danny vertelt dat het werk in ongeveer 5 weken is gedaan.

Gedurende de uitvoering hebben wij voortdurend de focus gehad op een goed eindresultaat dat begint bij een goede voorbereiding en een goede uitvoerder. Wat de omvang van het project ook is: we hebben onze eigen kwaliteitsstandaarden hoog staan. Elke keer als ik langs een project rijd, waar we ooit hebben gewerkt, wil ik een zekere trots voelen.”

Danny ziet in de laatste jaren een grote verschuiving in het vakgebied. “Duurzaamheid is vanzelfsprekend steeds belangrijker aan het worden. Niet voor niets is circulair werken onderdeel aan het worden van onze genen. Zo zijn we lid geworden van Trees For All. Voor elk project dat wij afronden, planten we bomen om uiteindelijk volledig CO2-neutraal te kunnen zijn. Het is prima – en we vinden het noodzakelijk – om als dakaannemer op dit punt onze maatschappelijke bijdrage te leveren.”    

Prijs-/Kwaliteitverhouding blijft altijd belangrijk keuzecriterium

IMG_1276 kopiëren
Lees het gehele artikel

Dat geldt ook voor de montagetijd en dus behoort alles meteen op de juiste maat te worden geleverd. Het is de gezonde visie van het in Wierden gevestigde H&S Bouw. Het is met zekerheid de reden waarom veel partijen in de loop der jaren regelmatig voor H&S Bouw kozen. En, zo werkte het dus ook bij de oplevering van werkzaamheden voor de Regenboog in de Bilt. De Van Norel Bouwgroep was hier de opdrachtgever.

Aan het woord is René Schreuder van H&S Bouw. “We hebben bij de Regenboog in de Bilt open geventileerde gevels aangebracht. Deze bestaan uit een geïsoleerde achterconstructie met daarbij een passende gevelbekleding. Deze is ongeveer 150m² Trespa Meteon van 6mm en is verlijmd aangebracht. Circa 500m² Safewood Color half houtverbinding is RVS genageld.”

“Door onze jarenlange ervaring in de gevelbouw hebben wij de juiste manier van werken ontwikkeld. Bovendien zijn we een klein bedrijf waardoor de lijnen kort zijn. Mede daarom kunnen wij de kosten – natuurlijk door een gunstige inkoop – laag houden voor onze opdrachtgevers. Ik denk dat dit aspect vaak van doorslaggevend belang is. Want linksom of rechtsom: de prijs-/kwaliteitverhouding is en blijft in de markt nog altijd een belangrijk keuzecriterium.”  

Mooie bouwopdracht om hedendaagse moderne school te bouwen

IMG_1148 kopiëren
Lees het gehele artikel

Het gebouw – opgeleverd in juli – omvat een basisschool, kinder- en buitenschoolse opvang, een peutergroep én een sportzaal met eigen ingang. “Als wij vernemen dat men écht uitkeek naar het nieuwe schooljaar, mede vanwege het gebouw, dan kunnen wij alleen maar glimmen van trots!”

Aan het woord is Hans van Norel, eigenaar van de bouwgroep. “Er is veel transparantie in het gebouw: glazen wanden, grote schuifdeuren en een lichtstraat over de gehele lengte van het dak. Daarmee is het zeker geen ‘klassieke school’ Ik ben er van overtuigd dat een school anno 2020 er op deze wijze uit moet zien. Het vorige gebouw was niet alleen verouderd maar de school – met haar ambities – paste niet meer in die setting. Een nieuw gebouw was noodzaak. Óns werd de bouwopdracht gegund.”

“We werden al vroeg uitgenodigd door de gemeente om ook aan tafel te komen zitten”, vertelt Hans. “Het leidde tot een beter eindproduct. Ruim honderd zonnepanelen op het dak en diverse warmtepompen wekken de energie op van het gebouw. Het gebouw kan volledig energieneutraal worden. Op het dak is ruimte voor meer panelen en door alle innovatieve technieken, zoals een perfecte isolatie van de schil, kan dit pand zelf restenergie gaan leveren voor de wijk.”

Coronaproof

“Ook heel belangrijk in deze coronatijd is de luchtkwaliteit en de ventilatie van het gebouw. De ventilatie is door de hoge kwaliteit van de filters coronaproof. Gezondheid was een nog belangrijker thema dan duurzaamheid.”

Volgens Hans kon de bouw binnen één jaar tijd worden afgerond. “We ontvingen een vooropdracht van alle prefab constructies waardoor bij de start in juni 2019 alle materialen al waren ingekocht. Tijdwinst! Daardoor ontstond meer tijd om gedurende het proces de details nog in te vullen. Het gezamenlijke proces heeft geleid eindproduct waar iedereen trots op mag zijn!”