Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Binnenklimaat

‘Samen werken aan een gezonde werk- en leefomgeving’

DSC00183 kopiëren
De Healthy Environment Group heeft een 100% veilig en preventief luchthygiëneconcept ontwikkeld, dat microfijne verneveling, een vierde generatie natuurlijk gestabiliseerde waterstofperoxide en slimme software combineert.

Tekst | Tekst: Lieke van Zuilekom Beeld: Technowacht en Coolmark

26 januari 2021 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Niet voor niets is – als gevolg van de coronacrisis – ventilatie hoger op de agenda gekomen van onder andere kantoorgebouwen, scholen, hotels en winkels. Daarnaast zijn gebouwgebruikers bewuster geworden van de ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur in hun omgeving, ruimte of werkplek. Een goede ontwikkeling, volgens installateur Technowacht en technische groothandel Coolmark, die al meer dan 25 jaar samenwerken aan een gezonde werk- en leefomgeving.

Coolmark is exclusief importeur van Mitsubishi Heavy Industries. Eén van de vertrouwde afnemers van de airconditioners is Technowacht.

De medewerkers van Technowacht werken dagelijks met veel plezier aan de ontwikkeling, levering, installatie en optimalisatie van airconditionings- en binnenklimaatinstallaties in de breedste zin van het woord, vertelt commercieel directeur Marco Volbers. “Zowel voor particulieren als midden- en kleinbedrijf, waarbij gezondheid, energiezuinigheid en duurzaamheid voorop staan.” Deze duurzaamheid heeft voor Technowacht niet alleen betrekking op het milieu, maar ook op de samenwerkingen die zij aangaat met klanten én leveranciers. “Zo werken wij al vele jaren intensief samen met Coolmark.”

Energiezuinige maatwerk-oplossingen in koel- en klimaattechniek

Coolmark is dé technische groothandel voor energiezuinige maatwerkoplossingen in koel- en klimaattechniek. “Wij leveren een uitgebreid pakket producten op het gebied van airconditioning, warmtepompen en koudetechniek en onderscheiden ons door een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, diepgaande kennis en hoogwaardige service”, aldus accountmanager Arthur Kloosterman. “We zijn perfect op de hoogte van ontwikkelingen in de markt. Zowel op het gebied van producten als wet- en regelgeving, waarover we koude- en airconditioninginstallateurs graag informeren. Onze catalogus telt bovendien meer dan 18.000 producten van gerenommeerde merken, waarmee we installateurs in al hun projecten perfect kunnen ondersteunen. Zo zijn wij exclusief importeur van Mitsubishi Heavy Industries, dat begin 2020 wederom door consumentenbelangengroep CHOICE® is uitgeroepen tot het beste merk van airconditioners.” Eén van de vertrouwde afnemers van Mitsubishi Heavy Industries is Technowacht.

Gebouwgebruikers zijn bewuster geworden van de ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur in hun omgeving, ruimte of werkplek.

Gedegen oplossingen voor ieder project

Technowacht is inmiddels zo vertrouwd met de producten van Coolmark, dat ze in kleine en middelgrote projecten volledig zelfstandig kan adviseren, leveren en installeren. “Met name in grotere projecten trekken we gezamenlijk op, waarbij we onze kennis en knowhow actief bundelen”, aldus Kloosterman. “Hierdoor kunnen we voor iedere klant een mooie, gedegen oplossing aanbieden.”

Nulmeting voor kantooromgevingen

Technowacht en Coolmark zijn veel geziene partners in kantooromgevingen, waar op dit moment de ‘nulmeting’ erg actueel is. “Mensen weten vaak niet welke systemen in hun gebouwen aanwezig zijn en/of hoe het met de conditie van deze systemen is gesteld”, vertelt Volbers. “Met behulp van een nulmeting brengen we graag de actuele situatie in kaart, waarbij we letterlijk boven plafonds en naar roosters, rozetten en filters kijken. Alle bevindingen worden samengevat in een rapport, waaraan tevens een advies voor onderhoud, optimalisatie of vervanging/vernieuwing wordt gekoppeld.”

Helaas moet Technowacht nog te vaak concluderen dat bedrijven hun ventilatie onvoldoende op orde hebben. “Dit komt veelal door onwetendheid”, aldus Volbers. “Op dit moment is COVID-19 erg actueel, maar in de lucht zitten ook tal van andere bacteriën en virussen die door de airco-installatie of het WTW-systeem worden aangezogen. Normaliter worden deze bacteriën en virussen efficiënt afgevangen door speciale, fijnmazige filters, maar deze moeten wel periodiek worden vervangen om een optimale werking te kunnen garanderen. Datzelfde geldt voor installaties in thuissituaties en voor luchtgordijnen bij ingangen van winkels. Door na de oplevering een onderhoudscontract af te sluiten, worden dergelijke noodzakelijke acties uit handen genomen en een optimale conditie van de installatie op lange termijn geborgd.”

Uit veelvuldig wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat luchtstromen een belangrijke rol spelen bij het verspreiden van micro-organismen.

Frisse Scholen

Ook in scholen is ventilatie vandaag de dag hot item, weet Kloosterman. “Waar in het verleden de ondergrens (Frisse Scholen Klasse C/D) het uitgangspunt was, zien de meeste scholen door COVID-19 ineens het belang van een upgrade naar Klasse A. Hiervoor is geen 21 m³/h frisse lucht per persoon nodig, maar ruim 30 m³/h. Samen met de scholen kijken wij graag naar hoe we hier binnen de bouwkundige en financiële mogelijkheden een maatwerk oplossing voor kunnen realiseren.”

Preventie en bestrijding van microbiologische vervuiling

Met de uitbraak van COVID-19 is het nog eens extra duidelijk geworden: de gevaren van ziekmakende bacteriën, virussen en schimmels liggen overal op de loer. “Uit veelvuldig wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat luchtstromen een belangrijke rol spelen bij het verspreiden van micro-organismen”, weet Volbers. “Technowacht vormt samen met een aantal internationale technische en wetenschappelijke bedrijven de Healthy Environment Group. Deze groep heeft een 100% veilig en preventief luchthygiëneconcept ontwikkeld, dat microfijne verneveling, een vierde generatie natuurlijk gestabiliseerde waterstofperoxide en slimme software combineert. Het systeem kan eenvoudig worden toegepast in vrijwel alle bestaande ventilatiesystemen alsook in iedere vrije ruimte, door middel van een mobiel systeem.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details