Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Projecten

‘Praktisch meedenken is het credo. En… dan geld besparen’

ae391bd8-7755-48a0-af91-8c1f191ded78 hoornstra kopiëren

Tekst | Tekst: Jerry Helmers Beeld:Hoornstra

23 december 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

“Het straatwerk was door de architect ingericht in drie mixen  van vier verschillende kleuren. Elke mix moest echter een bepaald percentage per kleur bevatten en tevens aan een aantal regels voldoen om herhaling te voorkomen. Daardoor ontstond er een interessante puzzel om dit te realiseren. Onze medewerkers moesten hier echt wel even goed voor gaan zitten want eigenlijk heb je het hier over een puur wiskundige uitdaging. Maar… het is allemaal gelukt!”

“We hebben in aansluiting daarop ook de werklogistiek voor de stratenmakers vormgegeven. Zo gaan we de pallets per kleurmix en per laag nummeren en hebben we een werkvolgorde aangegeven zodat de stratenmakers met hún werk organisch uitkomen op wat de architect – en wij dus ook – voor ogen hadden.”

“Een dergelijke werkwijze past bij ons”, legt Matt uit. “We vragen ons namelijk altijd af: ‘wat kan sneller’ of ‘wat kan goedkoper’? Daar bemoeien we ons op positieve wijze mee. Zo bedachten we wat kleine aanpassingen waardoor de opdrachtgever minder zand nodig had. Voor ons was het slechts een kleine verandering in de wijze waarop we de riolering plaatsten maar de opdrachtgever was hierdoor 50.000 euro minder kwijt. Ook vonden we een alternatief voor de leverancier van stenen. Op alle vlakken praten we dus
graag mee.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Onderwijs & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details