Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Projecten

Ontwerp en bouw van groene installaties in goede handen

Tekst | Tekst: Jerry Helmers Beeld: Gerard van Beek Fotografie

16 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Niemeijer Installatietechniek verzorgde voor Terra in Emmen de volledige elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van de school. Directeur Fred Niemeijer zag het project als een mooie uitdaging. “Vanaf de ontwerpfase werden wij in het bouwteam betrokken. We hebben alle installaties voor het gebouw zelf ontworpen en ook zelf de engineering gedaan. Slim omgaan met het gebruik van energie is onderdeel van het door ons ontworpen concept.”

De installatie is volgens het Programma van Eisen ‘frisse scholen klasse B’ ontworpen, vertelt Fred. “Hierdoor ontstaat er een optimale, behaaglijke en prettige leer- en werkomgeving voor de leerlingen, leerkrachten én medewerkers. Zo worden bijvoorbeeld de verlichting en het klimaat automatisch ingeschakeld bij binnenkomst en is dit alles tevens regelbaar per vertrek. Daarnaast worden de armaturen aan de raamzijde daglichtafhankelijk gedimd.”

Volgens Fred is de gangverlichting gekoppeld aan de alarminstallatie, waardoor deze nooit overbodig blijft branden. Het dak is verder voorzien van 350 zonnepanelen die een opbrengst genereren van 105.000 Wp. Fred: “In totaal zijn er vijf luchtbehandelingskasten geplaatst om een goede luchtkwaliteit te garanderen. Met een slim ventilatieplan en toepassing van een kruisstroomwisselaar hebben we ervoor gezorgd dat de dierenverblijven optimaal worden geventileerd, en vervelende geuren niet verspreid worden.”

Fred, tot slot: Wij staan voor kwaliteit, korte lijnen, flexibiliteit, creativiteit, bereikbaarheid en het nakomen van afspraken. Kortom, we zijn een betrouwbare partner voor uw installatiewerkzaamheden.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details