Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Nieuws

‘Kralensnoer aan activiteiten leidt tot gedragsverandering van jongeren’

_DSC5199 kopiëren

Tekst | Tekst: Jerry Helmers Beeld: Wind Design + Build / Gerard van Beek Fotografie

19 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Binnen de onderwijsvisie van Terra heeft sport een belangrijke plaats. Er is voor de leerlingen zelfs ruimte voor extra bewegingsonderwijs. Vitaal burgerschap is essentieel. Een goede zaak! En dus lag er de uitdaging om in Meppel een nieuwe sportvoorziening voor Terra te ontwikkelen. Wind Design + Build won de aanbesteding. Afgelopen september is de sport-voorziening naar een ontwerp van Sytse Jan Zoodsma van Wind Architecten Adviseurs in gebruik genomen.

“Het ging hier om een gymzaal, een moderne sportzaal, twee leslokalen en enkele dienende ruimten”, vertelt Roelof Wind van Wind Design + Build. De sportvoorziening is gebouwd op het eigen terrein van Terra en is gesitueerd tussen de beide scholen voor vo en mbo. Eén zaal is ingericht op basis van het concept ‘Beweegbox’. “Uitdaging, interactie en beleving staan hierbij centraal. De vierkante gymzaal heeft een hoge dichtheid van oefeningen die daar gedaan kunnen worden. Zowel individueel als in groepsverband. En, voor alle leeftijden. In de andere zaal is er focus op de balsporten. Ook is er een boulderwand aan de buitenzijde en is er een calisthenics park gerealiseerd. Feitelijk is het een mini-sportpark waarmee Terra haar sportonderwijs een impuls geeft. De leerlingen gaan bijna ‘als vanzelf’ bewegen omdat er een kralensnoer van allerlei voorzieningen is gerealiseerd.”

“Het mooie is dat je een gedragsverandering tot stand kunt brengen bij de jeugd”, zegt Roelof. “We zijn er trots op dat wij daar een concrete bijdrage aan hebben kunnen leveren. Daarnaast zijn we blij dat we op dit vlak steeds meer vertrouwen in de markt genereren ten aanzien van de nieuwe uitdagingen waar het onderwijs in Nederland voor staat.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Onderwijs & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details