Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Projecten

Exclusieve kleuren voor Campus Lelystad

hegeman 3 kopiëren
De werkzaamheden zijn nog in volle gang. Deze lopen nog tot februari 2021.

Tekst | Tekst: Desiree Pennings Beeld: Stameta

28 december 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Campus Lelystad opent in augustus 2021 de deuren van zeven nieuwe gebouwen. Voor al deze gebouwen produceert en monteert Stameta het aluminium zetwerk. Het ambachtelijk metaalbedrijf zorgt voor een mooie uitstraling met exclusieve kleuren.

De gevels worden door Stameta prachtig afgewerkt met aluminium gevelbekleding in metallic kleuren.

“De werkzaamheden zijn nog in volle gang. Ze lopen nog tot medio februari volgend jaar”, vertelt Anja Bosch van Stameta. Het bedrijf produceert en monteert de aluminium dakranden en gevelbekleding. Het betreft een uitzonderlijk project, vanwege de ronde vormen en de gekozen kleurstellingen. De gekozen oppervlaktebehandeling is geanodiseerd en in exclusieve metallic kleuren uitgevoerd, namelijk koper en goud. 

“Stameta is een bedrijf dat maatwerk en vakmanschap levert. Waar het bij een ander bedrijf moeilijk wordt, vinden wij het een uitdaging om ons vakmanschap in te zetten”, aldus Bosch.

De gebouwen hebben een ronde vorm, wat het project tot een uitdaging maakt voor alle meewerkende bedrijven.

Stameta werd al vanaf het begin door Hegeman Bouwgroep betrokken bij het project, vertelt Bosch verder. “Stameta biedt het hele pakket: engineering, productie en montage. Vanaf het engineeringsproces tot aan het stadium van montage ervaren wij de samenwerking met Hegeman als professioneel en zeer prettig. Allebei de bedrijven zijn aanpakkers. Qua cultuur passen ze heel goed bij elkaar. We zijn flexibel en oplossingsgericht naar elkaar toe. Dit is een wisselwerking die als zeer prettig en efficiënt wordt ervaren. Het project verloopt voor wat betreft het deel van Stameta volgens planning en vrijwel zonder complicaties. En als die er zijn, dan lossen we ze samen op. Zo komen we met de inbreng van meerdere leveranciers tot een mooi eindresultaat. Stameta is trots dat ze daaraan kon bijdragen.”    


FEITEN EN CIJFERS

Hoofdaannemer: Aannemingsbedrijf Hegeman, Nijverdal

Bebouwde oppervlakte: 29.800 m²

Leverancier aluminium zetwerk: Stameta BV, Staphorst

Hoeveelheid aluminium: 90.000 kg

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Onderwijs & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details