Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Projecten

Engineeren op basis van schematisch plan van de constructeur

Het omvangrijke zonnedak rust op een speciaal daarvoor ontwikkelde staalconstructie, geleverd en gemonteerd door het ‘eeuwenoude’ familiebedrijf Kamphof (SBK) uit Dwingeloo.

Tekst | Tekst: Roel van Gils Beeld: StaalBouwbedrijf Kamphof

24 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Er is geen gasaansluiting, het regenwater wordt afgevoerd naar vijvers en het dak ligt vol met zonnepanelen. Het omvangrijke zonnedak rust op een speciaal daarvoor ontwikkelde staalconstructie, geleverd en gemonteerd door het ‘eeuwenoude’ familiebedrijf Kamphof (SBK) uit Dwingeloo.

Het hoogste punt van het kindcentrum werd eind februari van dit jaar al bereikt met het plaatsen van het eerste zonnepaneel. Het zonnedak staat namelijk los van het eigenlijke dak. “Al in de aanbesteding van het kindcentrum zijn we door diverse aannemers benaderd om een prijs te maken voor de staalconstructie, waaronder ook voor Jansman Bouw”, zegt Hessel Kamphof van StaalBouwbedrijf Kamphof. 

“We hebben de complete stalen draagconstructie voor de zonnepanelen geproduceerd in onze werkplaats en gemonteerd op locatie. Het gaat al met al toch om een behoorlijke constructie met een totaalgewicht van circa 20 ton.”

Het kindcentrum kenmerkt zich door speelse vormen, hellende daken en open, uitnodigende gevels. Kamphof: “We hebben de constructie geëngineerd op basis van het schematisch plan van de constructeur. Aan ons de taak om de staalconstructie de verschillende hellingshoeken en vlakken van het dak te laten volgen en alles goed sluitend aan een elkaar te krijgen. Dat is uiteindelijk prima gelukt. De constructie is volledig in onze werkplaats voorbereid en thermisch verzinkt. Vervolgens zijn we een kleine twee weken bezig geweest met de montage op locatie.”

StaalBouwbedrijf Kamphof is een 150 jaar jong familiebedrijf. “De lijnen zijn kort, de ervaring is groot. Dat maakt dat we slagvaardig te werk kunnen gaan om projecten tot een goed einde te brengen, zoals hier in Hoogeveen,” besluit Kamphof.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Onderwijs & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details