Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Nieuws

‘Een goede akoestiek dankzij onze oplossingen op maat’

akoestische-panelen-atlas-theater-emmen-5-kopieren

6 juli 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een goede akoestiek in een gebouw is in meer opzichten belangrijk. Zo voorkom je geluidoverlast, die tot zowel fysieke als mentale problemen kan leiden. Vilton beschikt over een team van technisch specialisten, ingenieurs en monteurs die met veel kennis en ervaring oplossingen aandragen voor het verbeteren van de akoestiek. Onder meer in scholen.

Die scholen hebben zo hun eigen kenmerken, vertellen marketing manager Bert Jan Lambregtse en technisch specialist ing. Marcel van der Roest. “Denk aan meerdere functies in een gebouw, zoals een theater of inpandige gymzaal. Daarnaast heb je dicht op elkaar gelegen klassen die vanuit onderhouds- en schoonmaakstandpunt vaak voorzien zijn van harde materialen.”

Maar ook stuiterende basketballen, een vol klaslokaal of een volle aula waar geluid lang nagalmt, zijn dagelijkse kost. Kortom: trillingen en veel decibellen die geluidsoverlast veroorzaken. Zodanig, zegt Van der Roest, dat mensen er psychische en lichamelijke klachten aan kunnen overhouden. “Wij denken daarom graag mee over adequate oplossingen in bestaande situaties en in nieuwbouw. Wij bieden tal van oplossingen, die we hebben verzameld in onze zogenaamde ‘silent suitcase’.” Als voorbeeld noemt hij de zwevende vloersystemen en geluidsabsorberende wandpanelen die niet alleen bij scholen uitkomst bieden, maar ook in bijvoorbeeld hotels, kantoorgebouwen, theaters en multifunctionele accommodaties. “Vaak is er nog te weinig oog voor goede akoestische maatregelen. Wij bieden oplossingen die de esthetische wensen van de architect en eisen van de bouwfysisch adviseur mogelijk maken. Dat hebben we inmiddels bij tal van projecten laten zien, met onze kennis, ervaring en innovatieve producten als basis.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Onderwijs & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details