Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Producten

De nieuwe trend: witte dakbedekking 

IMG_0954 kopiëren

12 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hoewel de dak-uitdaging bij De Regenboog in De Bilt een redelijke ‘standaard’ uitvraag was, zo gaan de mannen van dakaannemer Oranjedak (inmiddels al vijf vestigingen door heel Nederland) altijd voor het beste resultaat. “Natuurlijk volgen we het bestek dat ons wordt aangeboden. Maar we zijn tegelijkertijd altijd zeer kritisch op de bestekken waar we mee aan de slag moeten”,  zegt Danny Blankenstein, commercieel bedrijfsleider op de Oranjedak vestiging in Amsterdam.

“Je kunt immers nooit iets aan het toeval overlaten. We hebben jarenlang ervaring opgebouwd bij allerlei projecten in Nederland en natuurlijk leren en ervaren wij bij al die werkzaamheden. Dat neem je altijd weer mee naar een nieuwe uitdaging. Dus, vragen stellen we altijd. We onderzoeken elke keer weer of er toch zaken zijn die beter of optimaler kunnen.”

“Bij De Regenboog in De Bilt hebben wij een witte bitumineuze dakbedekking (lees: een dakbedekking met witte leislagkorrel) gelegd. Naast de nodige vertraging van de opwarming binnen, leveren de PV panelen hierdoor meer vermogen. Verder is er een dampremmer, EPS isolatie en permanente valbeveiliging geplaatst.

Danny vertelt dat het werk in ongeveer 5 weken is gedaan.

Gedurende de uitvoering hebben wij voortdurend de focus gehad op een goed eindresultaat dat begint bij een goede voorbereiding en een goede uitvoerder. Wat de omvang van het project ook is: we hebben onze eigen kwaliteitsstandaarden hoog staan. Elke keer als ik langs een project rijd, waar we ooit hebben gewerkt, wil ik een zekere trots voelen.”

Danny ziet in de laatste jaren een grote verschuiving in het vakgebied. “Duurzaamheid is vanzelfsprekend steeds belangrijker aan het worden. Niet voor niets is circulair werken onderdeel aan het worden van onze genen. Zo zijn we lid geworden van Trees For All. Voor elk project dat wij afronden, planten we bomen om uiteindelijk volledig CO2-neutraal te kunnen zijn. Het is prima – en we vinden het noodzakelijk – om als dakaannemer op dit punt onze maatschappelijke bijdrage te leveren.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details