Hét platform over duurzame scholenbouw in Nederland en Vlaanderen
Projecten

‘Altijd de tijdsplanning aanhouden’

Foto handzaam lijmwerk Campus kopiëren

Tekst | Tekst: Jerry Helmers Beeld: Schlepers Metsel en Lijmwerk BV

24 december 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Als je stelt dat ‘afspraak = afspraak’ het bedrijfscredo is, dan kun je dus ook iets kunnen zeggen over de altijd aanwezige uitdaging tijdens bouwprojecten: hoe ga je om met snelle deadlines en met onverwachte kinken in de kabel?

Aan het woord is Niels Schlepers van Schlepers Metsel en Lijmwerk BV uit Slagharen. Zijn bedrijf is betrokken bij de bouw van Campus Lelystad en is verantwoordelijk voor het metselen en verlijmen van de kalkzandsteen elementen en handblokken. Hegeman bouwgroep is de opdrachtgever. “Wij hebben 16 lijmkranen waardoor we rap kunnen schakelen”, zegt Niels. “Onze klanten zijn daar blij mee. Als er om wat voor reden dan ook ergens in de keten oponthoud is, dan schakelen wij snel en zelfs ook – als het nodig is – kunnen we een van onze andere kranen inzetten. We zijn daardoor tevens in staat om onze capaciteit te vergroten als dat nodig mocht blijken.”

“Het maakt het makkelijker om daarmee ook echt ‘afspraak = afspraak’ te kunnen naleven”,  zo vervolgt Niels lachend. “Ik zie onszelf dan ook als een partij die de tijdsplanning altijd kan aanhouden.”

Op dit moment bouwt Schlepers Metsen en Lijmwerk de eerste verdieping van blok G van het complex in Lelystad. “Die is helemaal in ronding. Dat is dus handzaam lijmwerk. We zijn twee weken met twee medewerkers nodig om dit te realiseren.”

De lijmkraan NK1000P wordt ook ingezet op de overige gebouwen. “Deze heeft een uitgekiende giekconfiguratie en een groot en nauwkeurig bereik. De kraan is compact en zeer sterk. Deze is uitermate geschikt voor de zwaardere elementen, die veelal worden toegepast in scholen en appartementen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details