Energiemanagement van technische installaties: bespaart energie en kosten

Het toepassen van energiemanagementsystemen (EMS) wordt een verplichte maatregel in bedrijfstakken waar het energiegebruik van gebouwen voornamelijk wordt veroorzaakt door klimaatinstallaties. Met behulp van een EBS (Energie registratie- en Bewaking Systeem, een onderdeel van het EMS), is het relatief eenvoudig om concrete aanpassingen/acties door te voeren die kunnen leiden tot forse energie- en daarmee kostenbesparingen.

Energiemanagement en gebouwbeheersysteem in één
Kieback&Peter levert een energiemanagement en gebouwbeheersysteem in één: QANTEON. Het is ontwikkeld voor technische installaties in kleine en middelgrote gebouwen en rekent af met complexe en dure gebouwbeheersystemen. Dankzij inzicht kunnen aanzienlijke energiebesparingen worden gerealiseerd. Het bespaart bovendien op investerings- en installatiekosten, want waar voorheen twee systemen voor nodig waren, maar ook twee scholingen, twee in bedrijfstellingen, et cetera, volstaat nu één geïntegreerd systeem.

Eenvoudige intuïtieve bediening
Met QANTEON bent u snel enthousiast mede dankzij de consequente en intuïtieve bedienfilosofie die het u makkelijk maakt. Het programma is prestatiegericht en zeer flexibel, want het kan eenvoudig aan elk gebouwtype en de wensen van de individuele beheerder worden aangepast. Bij QANTEON staat het betreffende installatiedeel altijd in het middelpunt. Een installatiedeel kan met een druk op de knop op verschillende manieren worden getoond. Van de bekende DIN-voorstellingen tot unieke 3D-weergaven. Daardoor kunt u snel en efficiënt werken. Alle details zijn direct uit het aanzicht naar voren te halen, het zoeken naar installatiedetails behoort tot het verleden.

Bediening op pc, tablet of smartphone
De bediening is zowel op een PC, tablet of een Smartphone mogelijk. Dit is voor elk apparaat geoptimaliseerd, zodat het voor de beheerder altijd eenvoudig en duidelijk is. Het programma is in HTML5 geschreven en is daarmee niet afhankelijk van besturingssystemen en hardware. Daardoor is eenvoudige integratie mogelijk, maar het kan ook als stand alone functioneren. De communicatie tussen de QANTEON-server en de clients geschiedt uitsluitend met een beveiligd protocol. Zo zijn data en installatiedelen optimaal beschermd tegen onbevoegd gebruik.